Sunnet Dugununde Neler Yapilir ?

28 Haziran 2012

Sünnet Dugunu İkramlıklarınız İçin :530 644 42 92 ulaşabilirsiniz.

Erkekliğe ilk adımını atacak evlatlarımız için sünnet düğünü hem dini açıdan hem de geleneksel olarak bizler için çok önemlidir. Hazırlıklara çok önem verir hiç bir detayı kaçırmamaya özen gösteririz. Son yıllarda sünnet düğünleri eski usullere göre ve geleneksel kutlamalara göre yapılıyor.


Sünnet düğününün başrol çocuğu için şehzade ve ya padişah kıyafeti şart, düğünün olmazsa olmazı süslü bir karyola, palyaçolar ve balonlarla fenerlerle süslenmiş bir dış ve ya iç mekan. Sünnet mevsiminin okulların  tatil olmasıyla beraber başladığını düşünürsek dış mekan sünnetler için en uygunu, etrafta koşuşturanlar halay çekenler ve göbek atanları da hesap edersek geniş bir mekan lazım.

Dışarıya kurulmuş ve süslenmiş bir yatak ya da özel olarak hazırlanmış bir tahtta çocuğunuz tebrikleri ve hediyeleri kabul eder. Geleneksel sünnet düğünlerinde çocuklara kına gecesi düzenleniyor imkanınız varsa böyle bir gece gece unutulmaz olur, ama imkanlar zaman ve mekan müsade etmiyorsa düğün içinde küçük bir kına töreni düzenleyebilirsiniz.

SÜNNET KINASI

Sünnet kınasında kına yakılacak  çocuğun başına yeşil bir pullu tülbent örtülür yeşil İslamiyetin rengidir cenneti temsil ettiğine inanılır, Peygamber Efendimizin kubbesi de aynı renktedir. Kına manilerle çocuğun avucunun ortasına yakılır ve bezlerle çocuğun eli sarılır. Bundan sonra eğlence ve ikramlara başlanır.. Üzerinde oğlunuzun fotoğrafı bulunan Sünnet çikolatası o günün en özel ikramı olacaktır..

SÜNNET ÇOCUĞUNA NE HEDİYE EDİLİR
Sünnet olacak çocuğun yakın akrabası ve ya ailenin dostuysanız altın şart, çeyrek altından başlayıp cumhuriyet altınına kadar gidecek seçenekler var, çok yakın değilim derseniz  diğer geleneksel bir hediye paradır. Bir zarfa koyabilir ve ya çocuğun yastığına iğneleyebilirsiniz. Her ikisine tercih etmezseniz çocuk için en güzel hediyelerden birisi oyuncak erkek çocuklar için yaşına göre popüler çizgifilm kahramanları uzaktan kumandalı oyuncaklar her zaman popülerdir..

fotoğraf: voanews.com